Tvättstuga

Bokning
Du bokar tid med bokningscylindern du fick tillsammans med nycklarna. Den sätts i bokningstavlan, som visar tid och datum. Använd alltid cylindern när du bokar. Papperslappar o dyl gäller ej. Bokningskolven ska tas ut när tvättpasset är slut och placeras i "parkeringsraden" längst ned på tavlan. Bokning får ej göras mer än tre veckor fram i tiden.

Tvättider
Tvättider är 07.00-22.00, observera att maskinerna stängs av automatiskt kl 22.00. Det innebär bl a att tvättmaskinerna inte går att öppna och kvarglömd tvätt måste ligga kvar till nästa dag. Du har en halvtimme på dig att ta din bokade tvättid i anspråk, därefter kan någon annan ta den.

Tänk på att det finns bostadslägenheter ovanför lokalen. De som bor in dessa lägenheter har samma rätt som du att inte behöva bli störda, särskilt mellan klockan 22:00-07:00.

Fel
Var noga med att följa instruktionerna till varje maskin, så håller de längre och tvättandet fungerar bättre. Om en maskin går sönder, anmäl felet direkt till felanmälan och sätt en lapp på den trasiga maskinen som talar om när felanmälan gjordes. Ring hellre en gång för mycket än för lite!

Tvättregler
Vattnet här är mjukt, vilket innebär att du kan dosera sparsamt med tvättmedel. Det är inte tillåtet att färga tvätt i tvättstugans maskiner. Mattor och annan grovtvätt bör bara tvättas i grovmaskinen (Bergmossev. 25).

Manglen har en timer på väggen som måste vridas på för starta mangeln.
Mangelduken kan brännas upp om den får gå med pressarmen nedfälld (fäll upp den så fort den inte används).

Tvättmaskinerna och centrifugen har en luckspärr. Det dröjer någon minut från dess att den stannar tills dess att det går att öppna luckan på maskinen.

Städning
Efter varje tvättpass ska tvättrummet städas. Detta avser avtorkning och rengöring av alla maskiner, samtliga bänkar samt rengöring av filter/luddhållare till torktumlare. Dessutom ska golvet sopas och helst våttorkas.